Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Ανδρέας Α. Ζάμπαλος (1898-1964)

Ο Ανδρέας Ζάμπαλος γεννήθηκε στο Βόλο το 1898. Ήταν ένα από τα 6 παιδιά του Απόστολου Ζάμπαλου, έμπορου, που διατηρούσε μεγάλο αποικιακό κατάστημα στον Βόλο.
 
Σπούδασε Ιατρική στη Βιέννη, όπου και ειδικεύτηκε στην Ακτινοδιαγνωστική και Ακτινοθεραπευτική Ραδιολογία στους κορυφαίους τότε καθηγητές της ιατρικής ραδιολογίας Georg Holmke, Niche Haudek και Adolf Schnelern.
 
Επέστρεψε στο Βόλο το 1928 όπου και άνοιξε ιατρείο στην οδό Ορμηνίου 98 (σήμερα οδός Ρήγα Φεραίου).
Συνεργάστηκε στενά με τον Γεώργιο Καραμάνη, στο πρώτο ορεινό ίδρυμα για φυματικούς στην Ελλάδα, το Σανατόριο Πηλίου.
 
Το 1939 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και διατηρούσε Ακτινολογικό εργαστήριο στην λεωφ. Βασ. Σοφίας 117.

Μέγας ευεργέτης του Γηροκομείου Βόλου, όπου χρηματοδότησε την ανέγερση μιας νέας πτέρυγας, η οποία φέρει το όνομά του.

Πέθανε το 1964 στην Αθήνα.
 
 
 
 
 
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:
Το περιεχόμενο του ιστολογίου αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις των συντακτών του, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.Οι πληροφορίες, σχόλια, φωτογραφίες και/ή τα τυχόν αρχεία που υπάρχουν ή επισυνάπτονται σ' αυτό το ιστολόγιο είναι πνευματική ιδιοκτησία του εκάστοτε συντάκτη τους, ο οποίος δεν υποστηρίζει, ούτε ευθύνεται για οποιαδήποτε γνώμη, υπόδειξη, συμπέρασμα, προσφορά, πρόταση, συμφωνία ή άλλη πληροφορία που περιέχεται σε αυτό το ιστολόγιο. Κάθε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αποθήκευση, αντιγραφή, ανακοίνωση, προώθηση, κοινοποίηση σε τρίτους κλπ. του υλικού που περιέχεται μέσα σ' αυτό το ιστολόγιο απαγορεύεται και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.Δεδομένου ότι οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς, οι διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία των αναγνωστών ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς των εκάστοτε αναρτήσεων. Στον αναγνώστη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου.
COPYRIGHT : pelioncentaur.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου