Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Η κατάργηση των μετρητών

Τα μετρητά είναι μια θεμελιωμένη ελευθερία, και αυτό είναι απολύτως αληθές.
Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να αγοράσουμε ανώνυμα, μας δίνει την ευκαιρία γενικά να αγοράσουμε κάτι.
 
 
 
 
Ας υποθέσουμε μια κατάσταση που δεν έχουμε πλέον καθόλου μετρητά και έχουμε μόνο πλαστικό χρήμα.
Ποιες θα είναι οι συνέπειες και οι κίνδυνοι της κατάργησης των μετρητών?
 
Μέσα στην αρχική μας αθωότητα και άγνοια, μας έκαναν να πιστέψουμε ότι αυτό θα είναι ανώνυμο χρήμα, ένα ανώνυμο νόμισμα.  Εντελώς μαλακίες! Το πλαστικό χρήμα δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ ανώνυμο. Το χρήμα, είναι πιο ισχυρό από κάθε στρατό και ποτέ δεν θα το άφηνε ο οποιοσδήποτε, είτε κυβέρνηση είτε άτομο(α), απλά ανώνυμο. Το θέμα είναι ότι ακριβώς το ψηφιακό χρήμα επινοήθηκε ώστε να μπορεί να ασκείται έλεγχος, επειδή η ανωνυμία δεν έχει κανένα νόημα με όλα τους τα επιχειρήματα σχετικά με το μαύρο χρήμα, τα ναρκωτικά, τη φοροδιαφυγή κλπ. Έτσι, φυσικά, στο άμεσο μέλλον θα υπάρχει συνεχώς περισσότερο ψηφιακό χρήμα, που θα παρακολουθείται πλήρως. Στη συνέχεια θα είναι γνωστό από το πρώτο γλειφιτζούρι μέχρι το τελευταίο προφυλακτικό, πότε, που και γιατί το αγοράσαμε. 
 
Η πρώτη συνέπεια λοιπόν θα είναι, ότι τότε θα ξέρουν τα πάντα για εμάς. Ο περισσότερος κόσμος θα εξακολουθεί να λέει «Καλά, εντάξει, και τι έγινε… Ας τα γνωρίζουν, τουλάχιστον οι διαφημίσεις θα είναι καλύτερα στοχευμένες σ’ εμάς, μια χαρά είναι». 
 
Ας υποθέσουμε τώρα, ότι δεν γνωρίζουμε πώς θα αναπτυχθεί το πολιτικό τοπίο στην Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη, τα επόμενα χρόνια – ας κοιτάξουμε πίσω στα τελευταία 100 χρόνια, πόσες διαφορετικές μορφές διακυβέρνησης υπήρξαν – ξέρουμε πώς θα είναι σε 20, 30, 50 χρόνια? 
Ας φανταστούμε λοιπόν, ότι σε 20-30 χρόνια μπορεί να υπάρχει μια ακόμα πιο απολυταρχική μορφή διακυβέρνησης – όχι τόσο στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο στην Ευρώπη - και θέλουμε να εξεγερθούμε εναντίον της, θέλουμε να κατεβούμε στους δρόμους, θέλουμε να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα... 
 
Η δεύτερη συνέπεια είναι ότι θα μπορούν τότε να βγουν και να πούνε: «Μια στιγμή, εσύ, εσύ, εσύ κι εσύ, δεν μας αρέσει αυτό που κάνετε, γι’ αυτό προσέξτε, δεν επιτρέπεται καν να ταξιδέψετε τώρα, μείνετε όμορφα στον καναπέ στο σπίτι σας, δεν ταξιδεύετε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Παρίσι ή οπουδήποτε αλλού, δεν επιτρέπεται να αγοράσετε αεροπορικά εισιτήρια, ούτε εισιτήρια τρένου, ούτε λεωφορείου και θα μπορείτε να παίρνετε καύσιμα μόνο για 20 € τον μήνα, για οτιδήποτε άλλο τα χρήματά σας είναι μπλοκαρισμένα. 
 
Ή θα μπορούν τότε - αν είστε κάποιοι πολύ ζόρικοι διαφωνούντες και εκνευρίζετε την κυβέρνηση – να κάνουν ένα «Κλικ» και δεν θ’ αγοράζετε πια τίποτα, ο λογαριασμός σας, το ψηφιακό σας χρήμα θα είναι μπλοκαρισμένο, δεν θα μπορείτε να πληρώσετε με τίποτα άλλο, ούτε ψωμί δεν θα μπορείτε πια ν’ αγοράσετε! Δεν θ’ αγοράζετε πια ούτε εφημερίδες, δεν θα μπορείτε ν’ αγοράσετε ούτε ένα στυλό για να γράψετε μια διαμαρτυρία, θα είστε πλέον εκτός παιχνιδιού, θα μπορείτε να γίνετε clochard και να πάτε να ζήσετε κάτω από μια γέφυρα! Έγινε πρόσφατα αυτό, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα, όπου ακόμα σου παίρνουν το χρήμα σου απ’ τον λογαριασμό σου με το έτσι θέλω! 
Πως το’ χε πει ο άλλος, «δεν είναι κατασχέσεις, είναι αφαίρεση χρημάτων!»… 
 
Βασικό θέμα όμως είναι, ότι όσο έχουμε την ευκαιρία να πληρώνουμε ανώνυμα, όταν κανείς δεν ξέρει ποιοι είμαστε, μπορούμε να αγοράζουμε χωρίς περιορισμούς. Βάζουμε  τα χαρτονομίσματα που διαθέτουμε στο τραπέζι και όλοι αντιμετωπιζόμαστε ισότιμα – αυτή είναι μια από τις βασικές αρχές της ισότητας. Εάν αυτό δεν ισχύει πλέον, τότε ο κίνδυνος ύπαρξης μιας μαζικής, απολυταρχικής δικτατορίας, ενάντια στον οποίο κανείς δεν θα μπορεί να αντισταθεί, ελλοχεύει! 
 
Αν στη συνέχεια συνδυαστεί η εκταμίευση χρημάτων του βασικού εισοδήματος υπό ή άνευ όρων, με ένα γενετικό σύστημα κοινωνικής αξιολόγησης (πόντων – όπως στο δίπλωμα οδήγησης), τότε η πλήρης παρακολούθηση, η ποδηγέτηση και ο καταχρηστικός έλεγχος της κοινωνίας είναι το προφανέστατο μέλλον! 
 
Όποιος λοιπόν εξακολουθεί να πιστεύει ότι το πλαστικό χρήμα είναι τόσο όμορφο και άνετο, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά βακτηρίδια στα χαρτονομίσματα μετρητών, κάθε άλλο παρά τετρακόσια τα ’χει! 
 
Εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη σχετικά καλά αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό και τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν το σκέφτονται καν αυτό το θέμα. 
Άλλοι πάλι λένε: «Θέλω να αποφασίσω εγώ αν θα πληρώνω με μετρητά ή με κάρτα!». Αν όμως εδώ υποστηρίζουνε την πληρωμή με πλαστικό χρήμα, υποστηρίζουνε συνάμα και την κατάργηση των μετρητών. 
 
Και τότε, δεν θα έχουν πια για τίποτα άλλο να αποφασίσουνε! 
 
Θα έχουν συναινέσει στον απόλυτο έλεγχο του εαυτού τους!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:
Το περιεχόμενο του ιστολογίου αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις των συντακτών του, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.Οι πληροφορίες, σχόλια, φωτογραφίες και/ή τα τυχόν αρχεία που υπάρχουν ή επισυνάπτονται σ' αυτό το ιστολόγιο είναι πνευματική ιδιοκτησία του εκάστοτε συντάκτη τους, ο οποίος δεν υποστηρίζει, ούτε ευθύνεται για οποιαδήποτε γνώμη, υπόδειξη, συμπέρασμα, προσφορά, πρόταση, συμφωνία ή άλλη πληροφορία που περιέχεται σε αυτό το ιστολόγιο. Κάθε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αποθήκευση, αντιγραφή, ανακοίνωση, προώθηση, κοινοποίηση σε τρίτους κλπ. του υλικού που περιέχεται μέσα σ' αυτό το ιστολόγιο απαγορεύεται και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.Δεδομένου ότι οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς, οι διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία των αναγνωστών ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς των εκάστοτε αναρτήσεων. Στον αναγνώστη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου.
COPYRIGHT : pelioncentaur.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου