Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Απώλεια

Πάντα την φοβόμουνα μια τέτοια στιγμή...
 
 
Τον τελευταίο καιρό, έζησα πολλές τέτοιες στιγμές… 
 
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, βλέποντας την πορεία των πραγμάτων, βλέποντας τον θάνατο να καραδοκεί σε κάθε γωνιά της καθημερινότητας, προσπαθούσα προκαταβολικά να δαμάσω όλο αυτό το πλήθος των συναισθημάτων που ανάβλυζαν και που, μερικές φορές, ένοιωθα πως με πνίγουν. 
 
Σήμερα, θα ‘λεγα σ’ όσους μπορούν να μ’ ακούσουν, ότι πριν, όλη αυτή η προσπάθεια, δεν εξυπηρέτησε κανένα σκοπό. Ήταν χαμένος κόπος.
Οι λέξεις, προκαλούν μόνο μια πρωτόγνωρη αίσθηση αγωνίας, μαγικής άρνησης, απόρριψης, φόβου...
 
Κατανοητές αντιδράσεις στο σύνολό τους! 
 
Όταν τελικά συνέβη, η απώλεια και η θλίψη του χαμού, με ώθησε βίαια στην συνειδητοποίηση του θνητού μου, της μοναξιάς μου, της μοναξιάς των άλλων και ιδιαίτερα στην ανησυχητική κατανόηση της εξαφάνισης των κοντινών μου προσώπων.
Δέχομαι λοιπόν το πένθος, όχι σαν εξάλειψη των αρνητικών συναισθημάτων ή της - καλής ή κακής - ανάμνησης της απώλειας, αλλά σαν ψυχολογική αναδιοργάνωση που τελικά μου επιτρέπει να θεωρήσω ότι η απώλεια, η κάθε απώλεια, είναι σημαντικά γεγονότα στη ζωή μου, αλλά όχι τα κεντρικά γεγονότα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η ζωή μου…


Γιατί η ζωή και ο θάνατος είναι ένα και ο άνθρωπος δεν μπορεί να χαρεί ή να αγκαλιάσει το ένα από τα δύο, όταν το  άλλο απουσιάζει!!!

 

 

 

 


ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:
Το περιεχόμενο του ιστολογίου αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις των συντακτών του, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.Οι πληροφορίες, σχόλια, φωτογραφίες και/ή τα τυχόν αρχεία που υπάρχουν ή επισυνάπτονται σ' αυτό το ιστολόγιο είναι πνευματική ιδιοκτησία του εκάστοτε συντάκτη τους, ο οποίος δεν υποστηρίζει, ούτε ευθύνεται για οποιαδήποτε γνώμη, υπόδειξη, συμπέρασμα, προσφορά, πρόταση, συμφωνία ή άλλη πληροφορία που περιέχεται σε αυτό το ιστολόγιο. Κάθε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αποθήκευση, αντιγραφή, ανακοίνωση, προώθηση, κοινοποίηση σε τρίτους κλπ. του υλικού που περιέχεται μέσα σ' αυτό το ιστολόγιο απαγορεύεται και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.Δεδομένου ότι οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς, οι διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία των αναγνωστών ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς των εκάστοτε αναρτήσεων. Στον αναγνώστη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου.
COPYRIGHT : pelioncentaur.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου