Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Plein soleil

Μια ιστορία του 1955…

Που όταν, το 1960 ανέβηκε από τον Αντρέ Κλεμάν στον κινηματογράφο, αποθεώθηκε από τους κριτικούς και έκανε διάσημο τον Αλαίν Ντελόν.

Από τότε, ο Τομ Ρίπλεϋ ενέπνευσε τις παραλλαγές και τα ριμέικ του 1977, του 1999 και του 2002, όπου όμως ούτε ο Ντένις Χόπερ, ο Ματ Ντέιμον ή ο Τζων Μάλκοβιτς με τις όποιες «καλλιτεχνικές» τους ερμηνευτικές παραλλαγές άγγιξαν την επιτυχία και την δημοσιότητα του πρωτότυπου.

Πώς να το κάνουμε… Κάθε πρωτότυπο έχει την κλασσική του αξία!

 

Αν τώρα σ’ αυτή την επιτυχημένη ιστορία αλλάζαμε απλώς τα ονόματα, θα είχαμε την ιστορία της πολιτικής ζωής πολλών ηγετών, στελεχών και μελών κομμάτων, κινημάτων και πρωτοβουλιών στη χώρα μου.

Κωλοτούμπες, μεταστροφές, μεταμορφώσεις, μεταλλάξεις πολιτικών φρονημάτων, τα έχουμε δει όλα!

Χωρίς αμφιβολία, η για τα μέλη της «πρωτοπόρα» κίνηση των 58, ενώνει «όλες τις υπαρκτές δυνάμεις του χώρου».

Ποιες δυνάμεις, ποιανού χώρου?

Βενιζέλος, Σημίτης, Μπίστης, Καψής, Βερνίκος, Αυγερινός, εσύ Χρήστο και οι άλλοι 51 θεωρείτε ότι ανήκετε στον χώρο της κεντροαριστεράς? Το ΠΑΣΟΚ ανήκει τώρα στην κεντροαριστερά? Μεταλλάχθηκε από σοσιαλιστικό κίνημα της πρώτης εποχής του Αντρέα, με πρότυπο τις χώρες της βόρειας Ευρώπης, σε κάτι που θυμίζει την πάλαι ποτέ Ένωση Κέντρου?

Τι μου διαφεύγει εμένα και σ’ όλους τους υπόλοιπους πολίτες που παρακολουθούν τα δρώμενα στην πολιτική ζωή αυτού του τόπου με αντικειμενική ακρίβεια?
Είναι σε θέση μια συναινετική συσπείρωση παλαιμάχων πολιτικών και των δορυφόρων τους να δημιουργήσει ιδεολογία?
 
Δυστυχώς, η άποψή μου είναι, ότι όλη αυτή η παρέα των 50άρηδων και πάνω, δεν λέει κάτι καινούργιο στην σημερινή κοινωνία.
Είναι άνθρωποι-δεινόσαυροι εκτός εποχής, φθαρμένοι από το πλήθος σκανδάλων, με ιδέες που καταδικάστηκαν κι εξακολουθούν να καταδικάζονται από τις νέες γενιές και όλους όσους έχουν αντιληφθεί το ποιοι είναι οι πρωτομάστορες της κρίσης.
Το χειρότερο δε, είναι η πλήρης απουσία ενός άφθαρτου ηγέτη. Αυτό είναι ουσιώδες!
Εύκολα αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί αυτή σας η πρωτοβουλία, η οποία - ειρήσθω εν παρόδω - κατά την άποψή μου είναι ήδη καταδικασμένη και δη εν τη γενέσει της!
 
Εσείς όμως, οι ίδιοι οι 58 δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι έλληνες πολίτες, άσχετο σε ποιόν πολιτικό χώρο τοποθετούνται, βλέπουν και ακούν με εκκωφαντική αδιαφορία τις παλιομοδίτικες μεθόδους των επαγγελματιών της πολιτικής, ιδιαίτερα όταν στις περιπτώσεις που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη χώρα μετρήθηκαν και βρέθηκαν ελλιποβαρείς. Τόσο ελλιποβαρείς ώστε να οδηγήσουν τη χώρα στα γνωστά αδιέξοδα!
Πόσο «βάρος» μπορούν λοιπόν να έχουν «οι κοινωνικές και επαγγελματικές διαδρομές των 58»? Απέναντι στις περιστάσεις, όχι στον κο Λοβέρδο…

Εκείνο που ενδιαφέρει τους πολίτες της Ελλάδας είναι η ανανεωμένη πολιτική σκέψη, το όραμα και οι πρωτοβουλίες ώστε να βγει η χώρα από την κρίση και ν’ αρχίσει πάλι να βλέπει προς το αύριο χωρίς, όσο αυτό είναι δυνατόν, να χρειασθεί να έρθει σε ρήξη με τις κυρίαρχες αντιλήψεις της εποχής μας.

Να υιοθετηθεί ένα ιδεολογικό μοντέλο με αποδεδειγμένο εύρος και πολυμορφία επιλογών.

Να δημιουργηθούν πολιτικοί χαρακτήρες και να επινοηθούν πολιτικοί κώδικες που θα αναπτυχθούν και θα ταυτοποιηθούν με τους πολίτες, χωρίς την ανάγκη τεμαχισμού της εθνικής ενότητας της χώρας, χωρίς να οδηγήσουν σε κενούς και ανούσιους πειραματισμούς, που ήταν της μόδας πριν μισό αιώνα.

Νέες ιδέες χρειάζονται, όχι νέοι «χώροι»…

Κι αν είναι αυτού να χρειάζεται η ενότητα όλων των υπαρκτών δυνάμεων για να γίνει αυτό, έχει καλώς. Δεν είναι όμως ουσιώδες!

Ναι φίλε Χρήστο, κι εγώ προτιμώ τις ελληνικές Ελιές απ’ τις ιταλικές…

Μπορεί οι καλλιεργητές της ελληνικής Ελιάς να ξέρουν καλά να αντιμετωπίζουν το δάκο.

Καλύτερα όμως ξέρουν να τον αντιμετωπίσουν αυτοί που γεύονται την ελληνική Ελιά, όχι αυτοί που την εμπορεύονται!

 

 

 

 

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ:
Το περιεχόμενο του ιστολογίου αυτού περιέχει προσωπικές απόψεις των συντακτών του, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά.Οι πληροφορίες, σχόλια, φωτογραφίες και/ή τα τυχόν αρχεία που υπάρχουν ή επισυνάπτονται σ' αυτό το ιστολόγιο είναι πνευματική ιδιοκτησία του εκάστοτε συντάκτη τους, ο οποίος δεν υποστηρίζει, ούτε ευθύνεται για οποιαδήποτε γνώμη, υπόδειξη, συμπέρασμα, προσφορά, πρόταση, συμφωνία ή άλλη πληροφορία που περιέχεται σε αυτό το ιστολόγιο. Κάθε μη εξουσιοδοτημένη χρήση, αποθήκευση, αντιγραφή, ανακοίνωση, προώθηση, κοινοποίηση σε τρίτους κλπ. του υλικού που περιέχεται μέσα σ' αυτό το ιστολόγιο απαγορεύεται και τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.Δεδομένου ότι οι επικοινωνίες μέσω του διαδικτύου δεν είναι ασφαλείς, οι διαχειριστές του παρόντος ιστολογίου δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία των αναγνωστών ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση είτε σε υποκλοπή, αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς των εκάστοτε αναρτήσεων. Στον αναγνώστη εναπόκειται αποκλειστικά η ευθύνη για προστασία του συστήματός του από ιούς και για επιβεβαίωση του περιεχομένου του παρόντος ιστολογίου.
COPYRIGHT : pelioncentaur.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου